Annapanna

Alla inlägg under mars 2011

Av Anna - 15 mars 2011 20:43

En laxrätt som vi ätit mycket, även innan vi la om kosten, men då åt vi den tillsammans med potatismos. kan meddela att det behövdes helt plötsligt bara en halv portion för att bli mätt :-)


Pestolax med blomkål-och broccolimos 4 portioner

Laxen:

Lägg 4 st laxfileér i en smörad ugnsfast form, bre på pesto på laxen. Hacka två tomater ganska fint och strö över. Salta och peppra litegrann och häll på riven mozzarellaost över alltihop. Sätt in i ugn som är ca 225 grader varm i ungefär 15-20 min.Blomkål-och broccolimos:

Förväll så mycket blomkål och broccoli som du vill ha. Ca 15 buketter av var sort tog jag. koka ett par minuter. Häll sedan i en rejäl smörklick, en rejäls skvätt grädde och kör ihop allt med stavmixer. Salta och peppra!ANNONS
Av Anna - 15 mars 2011 18:43

HA, det verkar som vår nya ICA-handlare har fattat det här med LCHF!


  

ANNONS
Av Anna - 15 mars 2011 17:55

Vi skall göra oss av med vårt älskade piano. Dels för att vi känner att vi inte har plats för det och dels för att ingen spelar på det. Det är ditt om du vill ha det! Se blocket-annons HÄR!


  

Av Anna - 15 mars 2011 14:33

Vad tror ni? Är våren här på riktigt nu eller är det bara på lur? Oavsett vilket är det fantastiskt härligt att det är ljust igen. Även om det inte är lika varmt och skönt som det ser ut. Gjorde ett försök till morgonprommis tillsammans med mams och paps i morse för att få komma ut i det härliga vädret. Ja, jag vet att jag inte borde ta ut mig nu när jag inte är frisk. Men nu har jag försökt vila mig i form i 11 veckor och inte har jag blivit friskare för det. Dessutom tär det på psyket att bara vara stilla.


Så i morse tänkte jag att en stilla promenad kunde fylla på energinivåerna lite. Men, det var ett gott försök fast det fungerade inte idag. Är helt slut och febern är högre än vad den var i morse. Nu säger det förvisso inte så mycket för den gör ju lite som den vill ändå. Men ändå, jag erkänner att det kanske inte var det smartaste draget.


Men, jag kände ändå att jag behövde testa.


Lite mer vårkänslor fick jag när föräldrarna hade med sig en färgglad blomma att ställa på köksbordet!

Nu vill Maja dra med mig ut på stan för hon tycker att det är nödvändigt att vi shoppar lite nya kläder till henne. Hon kanske har rätt, men just nu finns det inget i världen som skulle få mig att sticka nästan utanför dörren igen. Sol eller inte.


Skittrist att det är så!

Av Anna - 14 mars 2011 18:56

Det finns en hel del som håller humöret uppe fastän det är lite motigt just nu. Ljusglimtar som jag är jätteduktig på att uppmärksamma och njuta av. Det är positivt att jag lärt mig det och det har jag att tacka min sjuka för. Något annat att glädjas över är att jag då och då faktiskt stannar upp, lyssnar på min kropp och bromsar. Mycket olikt mig men ack en sådan framgång!


Mina arbetskamrater gör mig på synnerligen gott humör och jag gillar verkligen mina dagliga 4 timmar tillsammans med dem, även om jag släpar mig hem efteråt för att sedan dundra ner i sängen, illamående av trötthet.


Min familj är den bästa man kan önska. Speciellt en varm litenpojkkropp som gärna håller om mig när jag sover och är frusen. Eller de dagliga pepptalken med päronen. Och att all middagsmat lagas av någon annan än mig!


Dessutom alla härliga sms av de underbaraste vänner man kan önska.


Men höjdaren just nu var ändå det korta men mysiga timmarna med bästa Lovisa igår. Att hon dessutom hade med sig den ultimata "tyckasyndomsigsjälvpresenten" gjorde det hela fullständigt perfekt!Ikväll njuter jag av att läsa tillsammans med Axel, se på film tillsammans med Maja, att få smaka på flera nya chokladsorter och att jag har sovmorgon i morgon!


Måndagkväll is da shit!Tjingeling!

Av Anna - 12 mars 2011 15:26

Sitter på förbundsstyrelsemöte i Göteborg. Det är som vanligt fasligt intressant och kul men sweet jesus vad trött jag är. Gårdagen var bra men det blev visst lite bakslag idag ;-)


Försöker förtvivlat hänga med i arbetet men jag får nog snart ge upp för en powernap. Om en liten stund! Snart. Bara lite till!
Av Anna - 11 mars 2011 19:22

Okej, dags för lite positivism och pepp efter allt gnäll den senaste tiden.


Dagen på jobbet var bäst hittills (ja denna veckan alltså). Orken höll i sig lite längre än vad den gjort övriga dagar och jag fick faktiskt gjort en hel del vettigt. Dessutom var det mysigt att få umgås med arbetspolarna!


Dessutom har jag fått gjort min nya lungröntgen. Skönt att ha det avklarat!


Om det inte vore nog så hämtade min snälla mamma mig på jobbet och körde mig hem (då orken hade tagit slut).


Och som grädden på moset så ringde min läkare. Bara för att kolla läget med mig. Höra hur jag mådde! Vad ger ni mig för den?


Nu duschen, sedan soffan, sedan sängen. Tidig uppgång i morgon!


Av Anna - 10 mars 2011 22:20

Axel och jag har en alldeles ny mysig aktivitet tillsammans. Vi läser kvällssagan tillsammans. Varannan sida läser vi högt för varandra. Och det går hur bra som helst, jisses vad duktig han är och det är hur mysigt som helst! Vet att jag gjorde något liknande när jag var liten tillsammans med min föräldrar. Men jag var äldre då så vi kunde läsa svårare böcker. Axel och jag har konstaterat att Lasse Maja böckerna är lagom svåra och att ett kapitel är lagom långt.


Vet att jag försökte med samma sak med tjejerna när de var små, men det fungerade inte alls. Förmodligen mer beroende på mitt (då) bristande tålamod än på deras läskunnighet. Det är synd att vi missade hur mysigt det var. Men gissa om jag njuter nu...


  

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se