Annapanna

Alla inlägg under mars 2011

Av Anna - 22 mars 2011 19:49

Blev så himla sugen på en macka idag efter att inte ha ätit bröd på två månader. Tänkte jag skulle pröva mig på att baka Oopsies, vilket är ett klassiskt LCHF bröd. Googlade, hittade massor av olika varianter, men var ändå tvungen att göra på mitt eget sätt ;-)


Och shit, jag lyckades på första försöket. De blev hur smarriga som helst!Oopsies ca 8-12 stycken


Sätt ugnen på 200 grader. Separera 6 stycken ägg. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan. Vispa vitorna till riktigt hårt skum. det tog väl ca 5 minuter.


Vispa ihop äggulorna tillsammans med 2 dl mandelmjöl, 200 gram philadelphiaost, 3 msk linfrön, ½ tsk salt, ½ msk brödkryddor (jag tog Santa Marias).


Rör sedan i 1 msk fiberhusk och 1½ tsk bakpulver. Vänd sedan ner äggviteskummet i smeten. Kilcka ut på plåt. Jag gjorde 8 stycken men 12 hade nog varit mer lagom. Grädda i ca 10 minuter.  

ANNONS
Av Anna - 22 mars 2011 13:01

Hittade en festlig bild som min kompis Winnie har fotat. Den låg i mappen bland alla bilderna som är tagna på Sri Lanka. Skulle tro att den är tagen på hotellet som vi bodde på i Colombo. Undra om det finns liknande skyltar i mellanmjölks Sverige?


 

ANNONS
Av Anna - 21 mars 2011 19:09

Ytterligare en måndag att lägga till handlingarna och hade jag skrivit det här inlägget för ett par timmar sedan så hade det varit en måndag av det bättre slaget. Jobbade 5 timmar i morse och det var som vanligt roligt. Dessutom kände jag mig rellativt pigg och feberfri. Det var flera veckor sedan jag hade en sådan låg temp  som jag hade i morse och när jag dessutom knappt hade någon feber igår så var hoppet gigantiskt att den här jädra skitskjukan äntligen hade gett med sig.


Efter jobbet åkte jag hem till päronen för förmiddagsfika och sedan sällskapade min snälla mamma med mig till Borås (läs: körde mig för att jag är för feg för att köra själv) för att träffa doktorn. Där gick det väl som det gick. Doktorn har fortfarande inte hittat felet, men vi kom överrens om en del undersökningar jag skall göra framigenom. Så nu har vi en ny plan iallafall. Planer är bra. De kan man hänga upp livet på.


En snabbfika med min morbror blev det med. Han den sjuklingen hade hunnit med två läkarbesök under dagen så vi satt och kände oss eländiga tillsammans en stund! Men det var mysigt att ses!


Sedan hem och doktorn ringde mig för att meddela de av provsvaren som hon redan hade fått. (Har jag sagt hur bra hon är?!) Alla prover såg fortfarande fina ut vilket naturligtvis känns skönt! So far so god, en ganska bra dag helt enkelt. En HEL dag utan feber!


Men häpp, sedan hände det. Värk i hela kroppen och så var vi över 38 grader igen. Gissa hur mycket jag rasade ner på botten då? Kan meddela att jag rasade så fort att jag slog huvudet i botten.


Nu skall jag så sakterliga simma uppåt igen och gissa om jag kommer åka på samma smäll om och om igen. Frågan är bara hur många gånger? 

Av Anna - 20 mars 2011 20:54

Lugn och skön söndagkväll. Matilda och Victor sover över till i morgon och hänger i tvsoffan med oss. Söndagslyx. I morgon blir det halvdag på jobbet och sedan ett date med min doktor i Borås. Får se vad hon har för idéer att jobba vidare på. Följetongen fortsätter...


Ha en fin kväll!

Av Anna - 20 mars 2011 13:15

Nu är jag ingen större fan av Pina Coladas (eftersom jag är nykterist, daaaa), men jädrar vad det svänger! Dessutom hittade Maja och jag världen festligaste video!


Av Anna - 19 mars 2011 22:02

Min senaste feberkrasch försökte jag bota med Feelgood-film. Ni vet en sådan där löjligt romantisk småtjejsfilm som jag bara älskar. 


Oavsett vad försåsigpåare tycker så tycker jag att den var störtmysig och jag kommer nu att krypa ner under täcket med en mjuk go känsla i magen. Troligen kommer jag sova som en sessa ;-)


  


Av Anna - 19 mars 2011 17:35

När jag kom hem från jobbet idag var vädret ungefär 1000 gånger härligare än vad det var när jag gick dit i morse (-4) och suget på att ta en promenix i solen var stort. Men orken, efter lite för många timmar på jobbet, var det lite sämre med så det fick bli en kompromis. För ut i solen skulle jag! Och även om jag bara hann sticka näsan mot värmen en liten stund innan solen dalade ner bakom grannhuset så var det SÅ njutningsfullt!Av Anna - 18 mars 2011 20:43

Ligger tillsammans med familjen i soffan och fredagsmyser. Som vanligt konstaterar vi att sofforna är för små för att ligga i allihop. Men vad tusan. Nära är mysigt ;-)


Dock går ögonen igen hela tiden och jag håller mig knappt vaken. Brukar sova middag varje dag för att orka med hela kvällen, men jag vet inte det har inte blivit av i dag. Så nu blir det sängen, skall jobba tidigt i morgon.Natti!

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se