Annapanna

Direktlänk till inlägg 2 mars 2011

LCHF kladdkaka

Av Anna - 2 mars 2011 17:28

Gjorde mitt allra första försök att baka LCHF style. Blev riktigt bra! Vet inte riktigt om jag blev helt kompis med Sukrinsmaken bara. Men man kanske vänjer sig!


Iallafall så här gjorde jag ;-)


Kladdkaka ca 8 rejäla bitar

Sätt ugnen på 200 grader. Smält 100 gram smör och låt svalna. Vispa ihop 3 ägg och 1½ dl Sukrin Mellis (finns att köpa HÄR). Blanda 3 dl mandelmjöl (som man lätt gör själv genom att köra mandel till fint mjöl i matberedare), 3 msk kakao, 1 tsk bakpulver och 1 krm vaniljessens. Blanda ihop äggblandningen med de torra ingredienserna. Rör ner det smälta smöret. Häll i smörad och bröad (jag använde mandelmjölet) form. Grädda i ca 15 min.


Servera med vispad grädde blandad med turkisk yougurt och halvtinade jordgubbar!


     

 
ANNONS
 
Mona

Mona

31 mars 2011 16:03

Provbakade just ditt kladdkakerecept, tycker det blev riktigt bra -men kanske med lite kortare gräddningstid i min ugn. Mitt tips om sukrinet är att man i princip kan halvera sukrinmängden då får man mindre av den där speciella smaken det ger!

http://varmafilten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 12 april 2011 16:30

Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...

Av Anna - 8 april 2011 19:18

Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant  deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke.   Hur är...

Av Anna - 30 mars 2011 21:19


Om jag ärligt får säga vad jag tycker så är det liiiiite för mycket just nu. Febern ger inte med sig (3 månader nu), jag skall till Borås x2 denna veckan för olika undersökningar. Jag jobbar i helgen, vi har en 14-åring här hemma som inte är helt bal...

Av Anna - 28 mars 2011 19:54


Vaknade utan (tjoho) feber i morse. Skuttade inte (men nästan) till jobbet. Jobbade på utav bara sjutton. Promenixade hemåt i solen. Hämtade upp Axel med medföljande kompis på fritids. Tog vägen förbi affären och handlade. Gick hem plockade upp maten...

Av Anna - 27 mars 2011 20:19

I fredags när jag kom hem från jobbet låg ett brev och väntade på hallmattan. Ett stort, fint brev med handskriven adress, hur ofta för man sådana nu för tiden? I låg ett brev från min rara kusin. Ett brev som värmde ända ner i magen. Fullt av kärlek...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se