Annapanna

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2010

Campingsemestern i Kroatien

Av Anna - 23 augusti 2010 15:41

Jag kan ju säga att det är mer än en person som har höjt på ögonbrynen åt familjens planer att åka på campingsemester till Kroatien i tre veckor, sex man i ett tält som är mer lämpat för fem... Men vi  är inte de som är de och solen, värmen och havet lockade såpass mycket att vi längtade tillräckligt mycket för att inte bry oss om alla skeptiska kommentarer från omgivningen.


Å gissa hur bra vår semester var? Helt obeskrivligt bra!


Visst, det var väl i varmaste laget för att bo i tält vissa dagar, men då var det bara att uppsöka skugga eller tillbringa den mesta tiden i plurret. Och ja, det var trångt, men vad sjutton, tältet är man ju inte inne i mer än när man sover och sover dåligt gör man förvisso när man sover på luftmadrass men det vägs liksom upp när man somnar och vaknar till havets brus precis utanför tältduken.


Vi bodde på en camping, strax utanför staden Porec på Istriens västkust. Dit var det ganska exakt 200 mil från Alingsås. Campingen var fräsch och där fanns allt man kunde önska. Havet, pooler, restauranger fritidsaktiviteter.... Nu hängde vi mest vid havet för det är liksom vårt rätta element, men här fanns som sagt möjligheter till annat med!


En dag åkte vi på utflykt till ett naturreservat beläget i allra södraste Istrien, utanför staden Pula. Där fann vi av en slump egentligen ett helt fantastiskt ställe. En turkosgrön lagun som vi snorklade i både länge och väl!


Fast även badplatsen utanför tältet var av högsta klass!Särskillt härligt var det de dagar som vågrna gick höga!Man fick förvisso ha badskor på sig för att skydda sig mot eventuella havsborrar när man badade i havet men har man såhär snygga badskor så är det liksom värt det!


Och till Magnus lycka fick han låna en vindsurfingbräda av våra polska grannar och han kunde nöjt konstatera att takterna satt i fastän det var närmare 20 år sedan senast.En eftermiddag när vi inte orkade steka i solen längre hyrde vi en trampbåt som vi knödde oss på alla sex och trampade runt lagunerna utanför campingen. Vi stannade och snorklade på lämpliga ställen och hade en superhärlig eftermiddag

    
Vi testade naturligtvis poolen vid ett par tillfällen också, men kunde varje gång konstatera att det inte var någonting för oss...


Den mesta av maten lagade vi själva. Med denna utsikten skulle man kunna vänja sig vid att laga mat!


Men varannan kväll, ungefär, gick vi ut och käkade. Antingen på något av matställena på campingen eller så tog vi bilen in till Porec och åt på någon av de mysiga restarurangerna där.   
Vi hade en grönsaksaffär precis utanför gräsmattan där vi bodde. Där hade de smarriga nekatriner och vattenmelon som vi åt till mellanmål.


Fast det som vi åt mest var nog Nutellamackor!


Urk!

Vi hade mestadels fint väder, men vi råkade även ut för ett par riktiga busväder där regnet rann i en strid ström genom tältet. Ja iallafall innan Magnus fick grävt några rejäla diken runt tältet. Detta medförde både leriga och blöta kläder, men det gjorde väl egentligen inte så mycket, vi bodde ju i våra badkläder mest hela tiden ändå :-)


Detta oväder smög på oss en dag när vi var ute på utflykt. Himlen var mäktigt mörk och värmen tryckande innan det brakade loss!


Men som sagt, de allra flesta dagarna var vädret helt fantastiskt! 

 

När det är riktigt varmt så är det inte fel att sitta i skuggan och läsa en mysig bok. Läste gjorde vi massor. Jag tror att jag betade mig genom 9 st!


Solnedgångarna var helt magiska


Eller hur?


Kan säga att det inte var någon som var särskilt sugen på att åka hemåt i fredags morse. Maja gör enbart tummen upp för att hon skall få sova gott i sin egen säng utan att trängas med andra.


Lätt att vi kan tänka oss att göra om resan igen iallafall! Och vi kommer nog leva på den länge alla sex!

 
ANNONS
 
Ingen bild

mams

23 augusti 2010 19:19

Vem var den sjunde personen på resan???????? Räkna badtofflorna!!!!!

 
Anna

Anna

23 augusti 2010 19:25

Hehe...Vad uppmärksam du är *stjärna i kanten*. Det var Axel som körde med dubbla tofflor. De första var lite förstora och han hade fullt upp med att inte tppa dem. Så det blev ett par till till honom!

http://anna-panna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

pkn

24 augusti 2010 16:09

Jag var inte en av dem som höjde på ögonbrynen. Jag hejade på!!!! Härliga bilder ! Vill gärna ses snart så man kan få höra lite mer detaljer. Massor med kramar

 
Ingen bild

papsen

25 augusti 2010 11:02

Härliga bilder. Kanske läge att satsa på samma tripp nästa år.

 
Ingen bild

Hanna

25 augusti 2010 19:23

Åh, det är inte utan att jag börjar längta tillbaka till Kroatien när jag ser de härliga bilderna. Vid det här laget har allt det jobbiga med att bila många hundra mil försvunnit och vi lär nog ge oss iväg igen nästa sommar, kanske med Kroatien som mål igen.
/Hanna

 
Ingen bild

Karin BS

26 augusti 2010 10:11

Ser ju helt underbart ut! Vilken kanonsemester!

 
maddlur

maddlur

30 augusti 2010 11:26

Åååh va härligt det där såg ut!

Mvh maddlur

http://maddlur.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Susanne

28 april 2011 10:23

Ser helt underbart ut. Vi är fem som ska till Istrien i slutet av juli med tält bl. a. Minns du namnet på er camping? Mvh, Susanne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 12 april 2011 16:30

Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...

Av Anna - 8 april 2011 19:18

Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant  deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke.   Hur är...

Av Anna - 30 mars 2011 21:19


Om jag ärligt får säga vad jag tycker så är det liiiiite för mycket just nu. Febern ger inte med sig (3 månader nu), jag skall till Borås x2 denna veckan för olika undersökningar. Jag jobbar i helgen, vi har en 14-åring här hemma som inte är helt bal...

Av Anna - 28 mars 2011 19:54


Vaknade utan (tjoho) feber i morse. Skuttade inte (men nästan) till jobbet. Jobbade på utav bara sjutton. Promenixade hemåt i solen. Hämtade upp Axel med medföljande kompis på fritids. Tog vägen förbi affären och handlade. Gick hem plockade upp maten...

Av Anna - 27 mars 2011 20:19

I fredags när jag kom hem från jobbet låg ett brev och väntade på hallmattan. Ett stort, fint brev med handskriven adress, hur ofta för man sådana nu för tiden? I låg ett brev från min rara kusin. Ett brev som värmde ända ner i magen. Fullt av kärlek...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se