Annapanna

Alla inlägg under maj 2010

Av Anna - 20 maj 2010 20:28

Tro det eller ej, men inte trodde jag att jag skulle bli såhär berörd av att en av barnens två kaniner gick hädan igår. Vackra Vilma blev nästan 5 år gammal och vi fäller en tår eller två här hemma.


  


Man kan tänka att eftersom jag ser döende och döda människor i mitt arbete, så skulle inte en liten kanins bortgång kännas så förfärlig. Men det gör det. Framförallt känns det lite jobbigt att lilla Saga som är kvar ser helt olycklig och övergiven ut. De två kaninerna har levt ihop hemma hos oss sedan de var bebisar och risken är väl att Saga sörjer sig till döds... Så nu ger vi henne mer kärlek än vad hon har fått på länge ;-)


  


Vilma har vi makabert nog lagt i frysen i väntan på att hitta en bra gräsmatta att gräva ner henne i (så går det när man inte har någon egen tomt). Barnens farfar har redan barnens marsvin begravd i sin trädgård så vi kanske får våldgästa honom i helgen för en storstilad begravning!


  

Jordens sötaste ninisar. Saga till vänster, Vilma till höger ANNONS
Av Anna - 19 maj 2010 22:05

...och SÅ njutbart det är! Får nästan en liten tår i ögonvrån...


Som jag har längtat!


Svettades förvisso som en gris på jobbet, men det får det vara värt. Hoppas nu att värmen stannar till helgen när jag är ledig. Då jäklar skall här njutas!

ANNONS
Av Anna - 17 maj 2010 12:07

Jupp, då var det snart dags att bege sig hem mot Alingsås igen efter flera dagars skön ledighet. Även om vädret rent ut sagt har varit skittrist och vi egentligen borde haft termosbyxor med oss så har det ävndå varit skönt att vara ledig och kommit hemifrån. Vi har tagit det ganska lugnt. Tränat en del, spelat spel, varit på skogsutflykt och ätit massor av god mat.


Jag har även försökt ladda batterierna inför vad som komma skall. Går upp på heltid nu och skall jobba MASSOR hela sommaren. Det känns bra på alla sätt, men jag känner mig lite orolig över hur jag skall orka. Framförallt kommer jag knappt ha tid att umgås med mina barn, vilket är det bästa jag vet och detär det som  ger mig energi att palla livet.


Nu skall vi försöka packa ihop oss så att vi inte kommer hem allt för sent. Väntar bara på att Maja skall dyka upp. Hon följde med sin storasyster på studiebesök i skolan idag och de borde vara på ingång snart!

Av Anna - 14 maj 2010 10:19

Godmorgon!


Började dagen med en (inte så skön som den borde vara) joggingrunda med min bästa bror nere på stranden. Det är verkligen vardagslyx att få göra det när man bor så långt från varandra som vi gör. Sådant där som man tar för givet om det sker oftare.


Jag gissar att vi sprang strax under 5 kilometer och fasiken också vilken dålig form jag är i. Jag har gnällt på formen i flera år nu, för den har så sakterliga blivit sämre och sämre sedan jag sprang Göteborgsvarvet för två år sedan. Jag har inte alls prioriterat konditionsträningen sedan dess, och hur stark jag än har blivit med all yogaträning så är kondisen under all kritik. Å det är inte roligt. Å inte blir man mer sugen på att flåsträna när man får blodsmak i munnen av minsta lilla... Det är verkligen deprimerande.


Familjen har ju kört träningsutmaningen sedan nyår och visst, där brukar jag ligga ganska bra till. Men NU jäklar skall inte mina timmar bra bestå av yoga, promenader, något gympapass och en löptur varje månad. Nej, nu jäklar skall kondisen återerövras! (Påminn mig gärna om jag glömmer av det)


Nu väntar Busfabriken med hela ligan. Sedan ikväll kommer föräldrarna hem från Paris så då blir det mysmiddag tillsammans hela gänget! Vädret är fortfarande supertrist. Men tackålov regnar det inte iallafall!


Ha en fin dag hörrni!

Av Anna - 13 maj 2010 20:42

Dagen har varit härlig även om det inte är strandenväder. Vi har traditionsenligt spelat knocket. Vilket som vanligt ballade ur... Men kul var det! Annars har vi tagit det ganska så lungt. Hoppat lite studsmatta, grillat, spelat risk. Ja, ni vet, det vanliga! Johanna roade sig med att sätta ihop två små filmer!

De ringde från jobbet och hade tokpanik. Alla är sjuka, så det behövde mig ehla helgen. Skönt att inte vara hemma och slippa ta ställning!

Av Anna - 12 maj 2010 23:30

Tro det eller ej, men vi kom faktiskt iväg tillslut. Klockan blev inte ens mitt i natten som jag befarade. Däremot tog resan mycket längre tid än vad den brukar på grund av regnet, MASSOR av andra bilar på vägen och flera vägarbeten. En tur som inte tar längre än 2 timmar i vanliga fall tog 3½ lååånga timmar (iallfall om man är sex år och längtar efter sin storasyster)


Nu har vi landat i mammas och pappas husvagn som vi skall låna några dagar. De är i Paris denna veckan så vi tänkte att vi passar på att hänga här några dagar... När vi planerade den här långhelgen för flera månader sedan såg vi fram mot en härlig helg där mesta möjliga  tid skulle spenderas på stranden. Det återstår att se om det blir någon strand över huvudtaget dessa dagarna. Faktum är att just nu skulle jag bli lycklig om det bara slutade regna...


Men visst är det ändå ganska mysigt att ligga i en husvagn när det regnar och blåser utomhus? Ja, så länge man inte måste gå ut alltså!  Ännu mysigare är att Matilda och Victor har knökat sig in här med oss. De orkade inte gå hem så nu ligger de och snarkar och sover här inne med! Hur många får plats i en husvagn liksom?


I morgon var det planerat att vi skulle ge oss iväg på gökota tillsammans med brorsan och hans familj, men det får nog bli en mysfrulle inomhus istället...


Natti!

Av Anna - 12 maj 2010 14:50

Familjen skall ge sig iväg på några dagars välbehövlig rekreation. Samtliga slutade tidigt idag och planen var att komma iväg innan klockan blir allt för mycket. Det går sådär kan man väl säga. Vi kommer ingenstans och klockan kommer förmodligen vara mitt i natten innan vi är framme.


Insåg, när vi började packa att ingen av oss hade några rena kläder. Tvättkorgen var smockfull. Hur gick det till. Vänta, var det någon som inte planerade ordentligt? Undrans vem det kunde vara....Hmmm... 


Hjälp, vi har inte hunnit handla. Lite mat vore väl bra att ta med sig kanske. Vem borde ha tänkt på det. Någon (läs jag) har ju faktiskt varit ledig idag och kanske, kanske borde hunnit göra det...


Stämningen är just nu sådär obehagligt laddad att vi knappt vågar prata med varandra. Inte vill vi sabba den härliga, semesterlediga stämningen... ;-)


Dessutom spöregnar det!


Men tjoho så kul!

Av Anna - 10 maj 2010 12:39

Skall alldeles snart hoppa upp på cykeln och cykla till jobbet. Inte nog med att det blåser halv orkan utomhus, det är ju för sjutton sviiinkallt...


Jag bara undrar, vart tusan tog våren vägen? Varenda cell i kroppen skriker efter värmen. Är otålig, kan inte vänta en sekund längre...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se