Annapanna

Alla inlägg under september 2009

Av Anna - 18 september 2009 14:07

Skall alldeles snart ge mig iväg bort till stationen för att åka iväg på Fs-möte. Vi skall vara i Göteborg denna gången, vilket känns ganska skönt. Om inte annat är det härligt att komma hem snabbt på söndag. Det skall bli jätteroligt att komma igång med arbetet på riktigt men jag har lite dåligt samvete för att jag inte hunnit läsa igenom handlingarna på 78 sidor... Har liksom prioriterat lite annorlunda...


Lite trist känns det dock att lämna familjen denna helgen också. Men jag får väl ta igen det senare i livet eller nått ;-)  Idag har jag iallafall fått iväg några jobbansökningar. Jag är som vanligt alldeles för underkvalificerad, jobben ligger alldeles för långt hemifrån och jag vill egentligen inte ha dem. Men vad sjutton skall man göra när det inte finns några andra. Jag vill verkligen ha ett jobb NU. Men jag vill ha ett jobb som det tar rimlig tid att ta sig till och som jag och mina kunskaper är lämpade för *suck*. Känner mig faktiskt lite uppgiven på den fronten just nu...


Men nu, en trevlig helg och så tar jag nya tag på måndag! Ha en fin kväll alla!
ANNONS
Av Anna - 17 september 2009 14:35

Nu skall ni få höra...


...vilken fantastisk förmiddag jag har haft!


Tog tåget till Lerum tidigt i morse och på stationen väntade min allra, allra bästa M. Vi lämpade av hennes barn i skolan och drog sedan hem till dem. Tog först en härlig prommis i solen. Det var kallt som sjutton, men med sådär frisk och klar luft som det bara är på hösten. Efter prommisen tog vi varsin rejäl skål med jordgubbar, blåbär och hallon och sedan var det hopp ner i utomhusbubbelpoolen. Tänk vilken lyx en helt vanlig torsdagförmiddag...


Sedan följde diverse ansiktsmasker, kroppsskrubbar och hårinpackningar och efter detta ytterliggare en avslappnad stund i poolen (ni känner den härliga känslan va?). Sedan var det frukost nr 2 som bestod av avocadomackor och ägg och till den frukosten tittade vi på film! Å inte vilken film som helst utan naturligtvis vår allra bästa. Dirty Dancing!


Vi var 14 år när den hade premiär och när vi sett den på bio var vi visst tvugna att gå in och se den igen redan nästa föreställning. Som om det inte vore nog såg vi den ytterligare en gång dagen efteråt. Kan meddela att det året fick inga i min familj några julklappar för att jag gjort slut hela mitt barnbidrag på biobiljetter. Dessutom såg vi den ytterligare 2 gånger på bio (men då lyckades vi genom lite manipulation få andra att betala för oss). För två tjejer i 14 års åldern hade filmen ju naturligvis allt. Vi har båda sedan dess varit lite svaga för dansfilmer.


Nåja, iallafall så garvade vi högt åt att vi kom ihåg filmen och alla dess repliker utantill. Dessutom fällde vi en och en annan tår över känslan att se den igen som vuxna (och komma ihåg hur läääänge sedan det var vi var 14 år....)Efter en skön stund i soffan var det så dags att ge sig av hemmåt med tåget igen och nu sitter jag här då där avslappnad och lycklig igen!


Mer SPA åt folket helt enkelt!

ANNONS
Av Anna - 16 september 2009 22:38

Roade mig idag med att rensa bland gamla cd-skivor och dvd-filmer (det börjar bli lite trångt i skåpet). Längst ner i en av högarna hittade jag en skiva från juli 2005. den innehöll MASSOR av fantastsiska bilder från en alldeles fantastisk resa.


När mina föräldrar fyllde jämt förra gången så bestämde de sig för att inte fira sina födelsedagar utan istället bjuda med alla nära och kära på ett tredagars äventyr på T/S Britta. Tre dagar med havet, vinden, det bästa sällskapet och det hårdaste jobbet. Eller ja, Så himla hårt jobbade vi kanske inte. Det fanns allt mycket tid för att sitta och filosofera på däck också...


Iallafall hade vi tre underbara dagar som innehöll det mesta. Solsken, regn, halv storm, god mat, massor av skratt, lekar, äventyr (när vi höll på att krocka...) och hur mycket frisk luft som helst.


Tänkte att jag skulle dela med mig av ett gäng bilder. Det är min pappa som har fotograferat de flesta av dem så det är han som skall ha all cred!
 


  


 


 


 


    

        FATTA hur härligt vi hade det!!!!

Av Anna - 16 september 2009 21:41

Vad som skulle vara en härlig SPA-kväll i Lerum hemma hos bästa M förvandlades efter viss överläggning till en liggahemmaisoffanfördetärendaledigakvällendennavec
kan. Men hoppsan så det blev, det fick den bara vara ett par timmar för vid fem tiden förvandlades den till en akutvikarieraförTVÅträningspasssammakväll!


Så det blev det. Först ett steppass och direkt efter ett gympapass. Så på de senaste fyra dagar har jag lett 6 pass av 8 möjliga i vår förening. Nu är kroppen helt ursketen kan jag säga...


I morgon blir det yoga!

Av Anna - 15 september 2009 17:41

Var hemma hos papsen och lunchade för ett tag sedan och han bjöd på denna smarriga pastagratäng. Har som vanligt modifierat receptet litegrannen alla i familjen gillade rätten. Dessutom går den fort som blixten att laga till *me like* och är både nyttig och billig. Dock är det lite fattigt med protein, men det får man väl ta igen någon annan måltid just den dagen man äter detta till middag...


  


Pastagratäng med zucchini och färskspenat

250 gram pasta

1 rödlök

1 zucchini

1 påse färsk babyspenat

1 burk färdig pastasås, gärna med extra basilika

10-15 färska champinjoner

1 ask körsbärstomater

1-2 vitlöksklyftor

50-100 gram riven mozzarellaost


Koka pastan. Skiva rödlöken, champinjonerna och zucchinin och stek dessa i lite olivolja. Salta pra och pressa vitlöksklyftan över. Dela tomaterna. Häll i de stekta grönsakerna, tomaterna, pastasåsen penaten i pastan och rör ihop. Häll över i en gratängform, på osten och gratinera i 10 minuter med ugnen på 225 grader! 


Häpp! 


Av Anna - 15 september 2009 14:26

Jodå, mitt humör och sinnestämning går upp och ner och liknar mer än en bergådalbana än ett vettigt liv. Gårdagens frustration mattades ändå något när min bror kom och spontanlunchade tillsammans med mig. Han befinner sig just nu på idéstadiet till sitt livs äventyr och hans entusiasm smittade av sig en del! Det gjorde att jag hade energi nog att vikariera på mammas gympa på ett sätt som jag själv var nöjd med. Leenden, svettiga kroppar och många skratt blev min lön för kvällen! En mysig film på det tillsammans med maken och yngsta dottern och dagen var någorlunda räddad!


Idag har jag lagt åtskilliga timmar på att söka jobb som inte finns. Har kommit i kontakt med ett ställe som, utan att egentligen söka folk, ville att jag skulle skicka in mina papper. Inte heltid, taskiga tider, projektinriktat, men ändå ett jobb! Dessutom registrerade jag mitt cv hos landstinget i Halmstad, där det förvisso inte heller finns några jobb just nu, men dit jag kan tänka mig att flytta om det skulle dyka upp någonting.


Förövrigt innehåller livet en ständigt påfyllnad att pisstrista arbetsuppgifter såsom tvätt, matlagning, dammsugning, plockning, disk och annat oavlönat arbete... Inte riktigt vad jag har lust att fylla mitt liv med...


Ikväll är min arbetsuppgift att vara vikarierande aerobicinstruktör så det börjar bli hög tid att förbereda sig en smula. Tänkte sätta ihop de bästa av alla gamla pass jag har liggande. Passet ikväll planerar jag nämnligen att "köra skiten" ur mig och deltagarna med. En timmes frustrationsdämpande, energiskapande, skrattframkallande aktivitet är jag ute efter!


Tack för all kärlek och omtanke jag får! När livet är lite motigt är det fantastiskt att ha så många fina runt omkring sig... KRAM

Av Anna - 14 september 2009 10:33

Vet inte om det var helgens eufori vs. vardagen som smällde till i morse. Eller om det var insikten över att jag fortfarande är en arbetslös, småtrist, luspank, halvfet, energilös trebarnsmorsa med gropiga lår och sneda tänder...


I går kände jag mig oövervinnerlig och att hela världen låg för mina fötter men idag är jag hellåg och kämpar förtvivlat för att hitta lite inspiration...


Någon som har lite över?

Av Anna - 13 september 2009 21:30

Hörrni, det var länge sedan jag kände mig såhär, lugn, harmonisk och tillfreds. Har haft en helt FANTASTISK helg på Kurorten i Varberg tillsammans med min allra bästa Lovisa. Vistelsen var en Examenspresent från henne till mig och det var den bästa presenten. Ever!  ;-)


Jag vet inte vad som var bäst...


Maten, badet, vädret, sällskapet, ansiktbehandlingen, yogapasset, bubbelpoolen, sängen, havet, morgonrocken, frukosten, promenaderna, filosoferandet... Jag vet inte. Det var perfekt alltihop! Är len som en babyrumpa i ansiktet efter den goa behandlingen, supertrött i kroppen efter yogapasset och avslappnad efter de goa baden...Att bara sitta och glo ut över havet när solen skiner och det blåser halv orkan. Att det kan vara sådan livskvalité...


          

Det blev dock inget havsbad för mig denna gång... Jag fegade. Men det gjorde inte Lovisa!


     


Tack bästabästa du för en helg att leva på länge! <3

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se