Annapanna

Alla inlägg under augusti 2009

Av Anna - 18 augusti 2009 11:34

Som vanligt på väg till jobbet. Någorlunda utvilad för en gångs skull! Tänk vad mycket lättare livet känns när man inte är aptrött ;-) Kör tre kvällspass på raken nu vilket är mycket positivt ur sömnsynpunkt. Dock är det förödande för det sociala livet. Men jag gissar att det bara är att leva med det... Det är bara yngsta dottern som är hemma denna veckan så det är henne jag har lite samvete över. Tur att hon är duktig på att goa sig själv!


Ha en fin dag, nu drar jag tåget!


Av Anna - 17 augusti 2009 19:44

Okej, då var det dags för veckans veggo igen! Middagen räcker lätt till 6 personer:



Pastasås med Veggobacon


2 stånd broccoli

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

Ca 15 färska champinjoner

100 gram Veggobacon (½ paket Hälsans kök)

6 dl mellanmjölk

2 dl vatten

2 tsk olja

2 msk Maizena redning

Spagetti eller annan pasta   


Ansa broccolin och dela buketterna. Ångkoka i micron, under lock, i ca 7 minuter. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek tillsammans med veggobaconen i oljan. Krossa vitlöksklyftan över. Häll på mjölken och vattnet och låt koka upp. Red med maizena och krydda med salt, peppar och örtagårdkrydda. Koka pasta och servera till.

Av Anna - 17 augusti 2009 11:05

Jaha, här bloggas det inte speciellt flitigt nu för tiden...


Har spenderat helgen på jobbet, men ändå hunnit med en del iallafall. En spontanbio för att bota det usla humöret i fredags, tillsammans med yngsta dottern och maken. Vi fick äntligen sett Harry Potter och Halvblodsprinsen och den var helt klart godkänd, men så var boken en av de bästa också! Vad som var skönt var att det dåliga humöret gav med sig med ;-)


I lördags bar det iväg på 40-års kalas hos M och S i Frillesås efter jobbet. Trevligt och tokmycket folk  får väl duga som en sammanfattning. Hem och i säng alldeles för sent och var således trött så ögonen gick i kors i går.


Igår blev det bio (för 6:e gången i sommar) och middag med min bästa M efter jobbet. Vi såg LA Gigolo och den behöver ni INTE gå och se för det var en fantastiskt dålig film helt enkelt! men sällskapet var mysigt så det blev en bra kväll ändå!


Idag en MEGAlång "attgöralista" som punkt efter punkt skall betas av!


Ha en fin dag!

Av Anna - 14 augusti 2009 11:54

Fredag och ÄNTLIGEN en ledig dag. Välbehövligt. Som jag längtat! Somnade gott i går kväll förvissad om en skön sovmorgon. Vaknade i morse, utvilad. Steg ur den och möttes av *aaaaah, panik* världens sunkigaste hem. Eftersom jag inte varit hemma på hela sommaren så ser hemmet ut som faan. Det dåliga humöret kom över mig, hornen växte ut och helvete...


Jag vill inte bo med en sunk familj. Det där med ALLAS anvar? Vad hände med det? Det är INTE mina prylar som ligger överallt! Det är INTE mina väskor som står ouppackade! Det är definitivt INTE mina kaniner som har skvätt spån i hela lägenheten. Det är INTE jag som har lagat middag utan att ta hand om skiten efter mig... Varför tvätta alla kläder när de ändå ligger ovikta på golvet i skiten...


Om jag skulle leva mitt liv i samma tempo som min familj gör så skulle jag inte ha kommit någonstans. Jag fattar inte hur de pallar och jag fattar verkligen inte hur jag skall fortätta att palla att leva ihop med dem om jag skall arbeta... *gaaaah*


Projektledaren har fått jobb och hela världen rasar...

Av Anna - 11 augusti 2009 20:06

Ville egentligen bara meddela att jag lever ;-)


Jag jobbar hopplöst mycket denna veckan och det sliter verkligen på att gå upp innan klockan är halv fem på morgonen. Trots detta flyter det på ganska bra på jobbet. Jag trivs bra och tycker det är lite synd att det bara är tre veckor kvar att jobba. Även om jag börjar räkna ner för att få vara ledig... Sedan är väl inte arbetslöshet det jag vill syssla med. Men förhoppningsvis löser det sig innan vi kommer så långt.


Nu var jag förvisso precis ute på platsbanken och kikade runt och det finns faktiskt absolut INGA jobb att söka, så det ser onekligen ganska dystert ut. Men jag vägrar ta ut någonting i förskott! Nått jäkla jobb skall väl ändå gå att få! Eller?

Av Anna - 9 augusti 2009 21:19

Stack hemifrån tidigt i lördags morse för att åka på släktträff hemma hos min bror i Halmstad och för att flytta alla äldsta dotterns prylar (skall skriva mer om detta en annan dag, när jag inte är fullt så känslomässigt instabil *L*...)


Hann med en sväng på Ikea på vägen ner för att köpa en ny säng åt den utflyttande dottern och kom ner till stranden lagom till lunch. Där befann sig större delar av tjocka släkten (5 av 8 kusiner) och det var naturligtvis hur mysigt som helst att träffa alla! Fantastiskt soligt och skönt var det och jag badade säkert 4-5 gånger innan jag brakade rätt in i en brännmanet när jag bogserade runt på barnen. *Ajajaj* Sedan vankades middag och skönt häng hemma hos brorsan. Satt och fnissade och myste långt in på kvällen.


I morse när vi vaknade var vädret inte alls lika lovely så vi bestämde oss för att dra på utflykt. Vi drog med föräldrarna och hamnade tillslut i Båstad där solen gassade så härligt att det blev havsbad igen. Inte lika varmt som igår med ändå härligt. När vi såg att himlen mörkade ihop sig styrde vi från stranden och landade lagom inne på en resturang när himlen öppnade sig. Käkade godgod mat och drog sedan tillbaks mot Halmstad igen. Hängde lite i solen innan jag klippte brorsan det sista jag gjorde innan vi packade in oss för att åka hemåt igen. Vi lämnade yngsta dottern där nere så hon kan umgås med mormoder och morfadern i veckan. En fantastiskt avkopplande och skön helg har vi haft. Är lite smårosa på ryggen med, vilket vittnar om att jag varit alldeles för lite i solen i sommar ;-)


Av Anna - 6 augusti 2009 21:26

Maken satte ihop ett ursmarrigt recept idag som jag bara måste dela med mig av:

 


Sojaburgare ca 25 st


500 gram torkade sojabönor

2 vitlöksklyftor

½ grön spansk pepparfrukt

2 gula lökar

4 ägg

2 msk olja

salt, svartpeppar


Blötlägg bönorna och koka dem enligt anvisningarna på påsen. Lägg dock i de hackade vitlöksklyftorna och den hackade grönpepparfrukten i det kokande vattnet. Hacka de gula lökarna och bryn dem. Häll av vattnet från bönorna och mixa dem med en mixerstav. Blanda i oljan, äggen och kryddorna i blandningen. Platta till biffarna och stek i teflonpanna. Servera med hamburgerbröd, dressing och grönsaker.

Av Anna - 6 augusti 2009 15:33

Fick äntligen tummen ur och såg Twillight härrom kvällen. Vet inte om jag tyckte den var sådär fantastiskt bra som de allra flesta andra verkar tycka. Men visst, den var bra! Framförallt var ju musiken ur härlig som helst! Föll hopplöst för denna:



Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards