Annapanna

Alla inlägg under april 2009

Av Anna - 4 april 2009 09:57

Eller mårning och mårning. Gårkvällens nattugglande skapade som vanligt en ofrivillig sovmorgon. Men idag hoppade jag åtminstone upp som ett skott när jag upptäkte hur mycket klockan var. En lördag med vackert väder. Vad göra?


För nio år sedan spontaninköpte vi en husvagn som vi satte på säsongsplats vid havet under sex år. Just för nio år sedan var jag uppe som mest i mitt arbete som frisör. Jag hade aldrig haft semesterstängt och jobbade som en tok. Men husvagnen blev ett nödvändigt andningshål och jag hävdar att för mig var den anledningen att jag aldrig travade med huvudet före in i den berömda väggen. Nej, det var underbart varje fredagkväll när familjen kom och hämtade upp mig på salongen, vi styrde kosan mot havet och kunde njuta av en helg utan några som helst måsten. Men i samband med att jag började skolan kände vi oss lite trötta på att flänga iväg varenda helg och behövde lite paus och efter det har vi helt enkelt inte haft ekonomi nog att betala för någon säsongsplats.


Men vi har ändå sparat husvagnet, utifall att... Men att dra runt på den är aldrig någonting som har lockat. Nä, skall vi på campingsemester är det ju SÅ mycket smidigare att stoppa in tältet i bilen.


Nu har vi dock äntligen tagit ett beslut att sälja husvagnen. Vi inser att vi inte kommer vilja ställa upp den på säsongsplats mer och även om vi älskar den är det ganska idiotiskt att bara ha det stående på parkeringen och kosta pengar. Så idag skall vi ta tag i det. Den behöver tvättas av och fixas till och idag när det är sådant underbart väder känns det som att det är läge.


Men först frulle!

ANNONS
Av Anna - 4 april 2009 00:14

Ikväll har vi njutit av en lugn och skön filmkväll. Förut såg vi jämt på film, men efter att vi i höstas upptäckte hur smart det är att titta på tv-serier, som är helt omöjliga att följa när de går på tv, på dvd har det blivit dåligt med filmtittande. Ikväll drog jag och maken dock bort till videoaffären medan yngsta dottern lagade middag och passade lillebror (äldsta dottern är på övernattning).


Först blev det Camp Rock. En Disney film i stil med High shool musical filmerna, fast sämre. Helt i barnens smak. Sedan när sonen hade slocknat satte vi på  Nätterna vid havet, baserad på en bok av Nicholas Sparks. En författare precis i MIN smak. Han skriver söta, romantiska, vackra och tårdrypande historier. Me like ;-) Filmen var ok, men som så ofta kom boken inte till sin fulla rätt som film. Men den var ändå klart sevärd. Om man har samma smak som jag alltså...Nope dags att lägga huvudet på kudden och sluta de bruna. Har som plan att köra storröj här hemma i morgon och om jag skall orka leka slavdrivare så gäller det att vara utvilad! *tssss*


Natti!


ANNONS
Av Anna - 3 april 2009 19:01

Jepp, jag gjorde slag i saken. Hämtade sonen tidigt från förskolan, shoppade fika och sedan gav vi oss ut på cykeltur ner till Mjörn. Det var kallt som sjutton, men vi hade tackålov mycket kläder på oss så vi behövde inte frysa. Sonen var något förundrad över att jag inte hade packat badkläderna (?) men köpte det efter han hade badat händerna i det iskalla vattnet och frågade efter sina vantar...


Jag hann slockna en snabbis med, vilket var lovely med den värmande solen i fejjan. Vi stannade en dryg timme, sedan blåste det upp och blev FÖR kallt. Men en nysig stund hade vi iallafall. Lite vardagskvalitet sådär!
Av Anna - 2 april 2009 20:52

Jorå så att...


Yogan gick bra. Bättre än väntat faktiskt. Snoret satt förvisso som ett smäck, men det gick faktiskt att andas genom näsan ändå. Däremot var det sviiinkallt inne i hallen och det lär väl inte sjukan må bättre av. Hoppas på det bästa och att jag inte vaknar med feber i morgon igen. Skall ta mig en riktigt varm dusch så kanske min stackars kalla kropp tinar igen. 


Slutar lite tidigare i skolan i morgon och tänkte inte använda eftermiddagen till att plugga på. Planerar istället att hämta sonen tidigt och (om det är varmt och skönt ute) ge mig ut på cykelochfikautflykt med honom. Han behöver träna på att cykla, jag behöver fika! (öööh, eller inte) Tänkte att det kunde bli en bra början på helgen. Att inte ge oss hem för att köra obligatorisk veckostädning med medföljande sura miner och svordomar. Nej, jag tänkte köra en ny taktik faktiskt. Jag skjuter upp det trista till på lördag istället. Det blir nog MYCKET roligare då...

Av Anna - 2 april 2009 17:42

Snart är det Yoga, precis som varje torsdagkväll. Detta är normalt veckans höjdpunkt, men idag hade jag gett vad som helst (nästan iallafall) för att slippa. Näsan, ja hela huvudet egentligen, är fullkleggat med snor och hur det skall fungera att instruera OCH att själv utföra rörelserna med den statusen är för mig helt ofattbart. Tack å lov så VET jag att det går, eftersom jag för ett år sedan gjorde samma sak. Precis då som nu är inte min kollega P tillgänglig, så jag har ingen vikarie. Med andra ord är det bara glatt att trava dit och köra passet. Tjoho!


Har suttit i skolan hela eftermiddagen och nyst, hostat och snörvlat och förmodlingen smittat ner samtliga klasskamrater. Men det är så det blir när lärarna väljer att lägga en del föreläsningar som obligatoriska. Eleverna släpar sig hellre till skolan än att göra en kompleteringsuppgift. Sådär hälsosamt skulle jag villa säga. Men nu är det bara i morgon kvar sedan är det helg och jag kan få ta det majana...(eller hur?)

Av Anna - 2 april 2009 10:16

Måste bara hjälpa till att sprida lite glädje...


När jag läste detta inlägget igår så knäckte jag mig helt och hållet. Jag garvade så högt att jag väckte de stackars barnen och jag kunde inte somna för att jag låg och fnissade så.  Inte ofta man hittar SÅ klockrena blogginlägg.

Av Anna - 1 april 2009 15:13

Sjukläget idag är faktiskt redan något bättre. Snoret sitter som ett smäck i näsan, halsen känns som någonting sandpappersliknande och huvudvärken hamrar på som tidigare. MEN! Febern verkar redan ha gett med sig vilket är fantastiskt skönt. Jag är dock trött och hängig och orkar inte med så fasligt mycket. Tack å lov var det hemma plugg idag så jag missade inga föreläsningar. Dock har jag väl inte orkat plugga sådär mycket som jag kanske borde gjort...


Konstigt det där. Att vara matt och orkeslös samtidigt som solen och våren ÄNTLIGEN verkar vara på intågande. Själva solen i sig väcker massor av lust att storstäda, plantera och sätta fröer, rensa papper, gå ut och springa, sitta i solen och njuta och till och med (ve och fasa) putsa fönster och stressen och rastlösheten över att inte orka med gör mig galen.


Nu när lusten, efter låååånga, sega vintern äntligen är här, ja då har jag inte ork mer än att ta mig mellan soffan och sängen och det är  SÅ frustrerande!


Däremot är min plan att jag vid fem tiden när solen kommer till vår balkong skall linda in mig i ett täcke och sätta näsan i vädret. Lite sol i min vinterbleka fejja och jag kanske känner mig lite piggare sedan.

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se