Direktlänk till inlägg 27 oktober 2008
Vi kom inte ut på någon längre sväng, jag och sonen, eftersom regnet öste ner. Men vi kom över till affären en snabbis iallafall. Sedan blev det baka av för hela slanten. Goda biscottis blev det!
Till ca 50 st Biscotti behövs:
100 gram grovhackad sötmandel
100 gram grovhackade pistagenötter (skalade, osaltade)
100 gram margarin
3 ägg
2½ dl strösocker
Rivet skal från 1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
6 droppar bittermandelessens
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Gör så här!
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka nötterna grovt. Smält smöret och ställ för att svalna. Vispa ihop ägget och sockret till det blir pösigt. Häll i smöret och de hackade nötterna. Tillsätt vaniljsockret, det rivna apelsinskalet och bittermandelessensen och rör om. Rör sedan sist i mjölet som du blandat med bakpulvret. Degen blir ganska så kletig. Häll ut på välmjölat bakbord och arbeta ihop den snabbt. dela degen i fyra delar. Forma till längder som du lägger två och två på plåtar. Platta till längderna lätt.
Grädda mitt i ungnen ca 20 minuter. Låt svalna ett par minuter och skär sedan 3 cm tjovka skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan uppåt på plåt och torka i ugnen i 75-100 grader varm ugn. Det tar en dryg timme tills det är klart!
Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...
Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke. Hur är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|