Annapanna

Alla inlägg under september 2008

Av Anna - 11 september 2008 09:16


Var ute tidigt, tidigt i morse och flåsade mig runt ett varv i Nolhaga, har lämnat sonen på förskolan, duschat och är nu redo att ta tag i dagens statistik. På schemat står även att analysera och värdera två kvantitativa artiklar. *Tjoho*


ANNONS
Av Anna - 10 september 2008 18:00

Håller ju förtvivlat på att kämpa bort de envisaste, tristaste, störigaste kilorna med fett på min kropp. Är i egentlig mening inte överviktig längre men jag trivs inte som det är nu, så jag har väl i runda slängar ca 5 kilo som jag skulle vilja bli av med. Det går finfint, med andra ord jag kämpar på som en tok, och jag krymper för var dag som går. Så långt allt ok.


Men, när jag äter så lite så att jag tappar i vikt, (Nu snackar vi inte alls hetsbantning på någon sätt, utan viktminsking i hälsosam takt), då orkar jag knappt någonting. Kände att jag var alldeles matt i benen när jag var ute och sprang i går kväll. Varje gång jag reser på mig snurrar det i skallen och jag är konstant trött.


Är det verkligen meningen? När jag kämpade mig ner från överviktig till normalviktig för 2 år sedan var det precis lika dant...Men äter jag mer så tappar jag inget i vikt.


Alltså, för tydlighetens skull. Jag ligger idag på ett bmi 24,5 och vill ner till bmi 22,8. Jag är alltså lång från underviktig.


Största problemet med att känna såhär är att det blir inte riktigt lika kul att träna som vanligt. Jag gissar att jag får nöja mig med hyffsat lågintensiv träning så länge, men det är egentligen inte min grej. Jag älskar att svettas, känna blodsmak i munnen och köra som en tok. Att vara matt och darrig hela dagarna är ju faktiskt inte heller något vidare festligt.


Dagens I-lands problem, jag vet...

Men, vad sjutton, det är MINA problem och jag tycker inte att det känns nått vidare bra!

ANNONS
Av Anna - 10 september 2008 09:32

Sitter hemma och pluggar statistik (urk!) och som så ofta förrut har jag vansinnigt svårt att fokusera. Har noterat att det händer oftare och oftare på senare tid. Jag är en jävel på att dagdrömma helt enkelt. Blicken fastnar ut genom fönstret istället för på dataskärmen eller böckerna. Och så kan jag kan bli sittande...


HUR LÄNGE som helst!


Det finns ju så mycket som man kan fundera på. Stora funderingar varvas med små funderingar. Tänk om jag hade kunnat tjäna pengar på mina dagdrömmar (eller filosofiska tänkande låter kanske bättre *tsss*), då hade jag sjutton varit hur rik som helst vid det här laget!


Gissar att en del har med lärandeprocessen när man pluggar att göra, men jag kan nog inte skylla allt på det. Tyvärr...


Någon som har lite braiga tips? För så här kan jag inte ha det. Måste ju få gjort det jag måste få gjort juh!

Av Anna - 9 september 2008 22:40

Har idag haft en sådan där bra dag som man önskar att alla dagar kunde få vara.


Jag har idag, helt utan stress och jäkt, hunnit med:

Att spela massor av ishockeyspel.

Att plugga mycket och fått en heldel "måste"grejer till skolan gjorda.

Varit hos läkaren med sonen och fått salva utskriven till hans eksem.

Haft mystid tillsammans med sonen och yngsta dottern (äldsta dottern har inte varit hemma, så det blev ingen tid med henne tyvärr).

Lagat jättesmarrig middag som åts i lugn och ro. 

Varit ute och sprungit med papsen.

Läst inte bara ett kapitel, utan flera för sonen i vår favvobok.

Tittat på det senaste avsnittet av OTH 


Skönt när flyttet finns där igen! Även om jag misstänker att det finns en viss risk att kaoset kommer vara över mig imorgon igen...


Nu skall jag först sätta mig och mysa en stund med äldsta dottern som precis kom hem från träningen, sedan får jag nog överfalla min man och hånglas lite. Det känns som om det är det enda som fattas för att denna dagen skulle vara perfekt!

Av Anna - 7 september 2008 21:05

Åh, vilken härlig helg vi har haft. Batterierna är definitivt laddade igen! Tänk att det räcker med två härliga dagar så är man på banan igen! Hela helgen har vi varit med människor som står oss nära, men som vi inte hinner träffa så ofta som vi vill...


Började med bröllopet i går. Gjorde sällskap dit med S. Hon är mitt i värsta flytten, men släppte allt för att se när L gifte sig! Bröllopen var naturligtvis jättevackert och de kommer defintitivt bli lyckliga! Brudgummen som vi inte träffat förrut verkade absolut vara en trevlig prick! Tur *tssss*
Efter bröllopet drog vi till Hindås för att spendera ett dygn med M och A! Vi har myyyyst massor, badat både i sjön och i badtunna, snackat, spelat buzz, käkat massor av god mat, plockat svamp, kört yoga, fnissat, kört fyrhjuling, promenerat och myst ännu mer! Underbart!


Och som vanligt konstaterade vi att vi borde prioritera annorlunda och träffas mer. Det är så skönt med M och A. Jag och M har gått i samma klass sedan förskolan. M och A har varit tillsammans lika länge som mig och maken så vi har liksom blivit vuxna ihop. M är gudmor för äldsta dottern och jag är gudmor åt deras dotter (som förövrigt är en underbar unge!) Det är så skönt att vara med vänner som känner en så väl. Som tycker att man är bra trots alla fel och brister! Det är härligt att känna sig så trygg! Nu svamlar jag, men ni fattar grejjen...;-) 


 


Som perfekt avslutning på helgen var det premiär för söndagsyogan. Riktigt härligt som vanligt. Det bästa är när man riktigt känner hur deltagarna njuter de med! På nybörjar passet var det gott om folk och de verkade tycka om det så det blir nog en bra grupp!


Nu skall jag hoppa i säng.

Trött med lycklig! Nattnatt!


Av Anna - 6 september 2008 12:31

Gårkvällen blev SÅ lugn och skön. Det blev en tur till filmbutiken och vi kom hem med tre filmer och en STOR godispåse. Urk! Det blev så mycket godis att vi inte behövde någon middag...*aj då*. Jaja, det var det första jag gick utanför min pointsmängd på tre veckor så det är inte i hela världen. Jag lär ju inte gå upp flera kilo bara för det...

Ieftermiddag skall vi iväg till våra kära kompisar  M och A och umgås med dem och deras barn i deras stuga ute i Hindås. Regnet ÖSER ner så det blir mys med öppen brasa och slappekläder. Sedan blir det nog ett dopp i badtunnan med, trots regnet.


Men först skall vi på bröllop!


Det är en gammal kompis till mig som gifter sig och det vill vi ju inte bara missa.  För några år sedan var vi toktighta, men så träffade hon en kille och blev kär för fyra år sedan och då seglade hon ur mitt liv. Lite trist att bli dissad för en kille sådär...


Menmen, jag gissar att det blir så ibland. Vem vet, kanske vi hittar tillbaks...Iallafall är det deras stora dag idag och det vill jag ju inte gärna missa! Så idag skall jag få träffa hennes kärlek för första gången. *tsss*


Inspirerar av kärleken så letad jag upp en gammal älsklinglåt på youtube och måste bara dela med mig...Av Anna - 5 september 2008 14:51

Jorå, gårkvällen blev precis så härlig som jag önskade, hoppades och trodde. Det var ett glatt gäng yoggisar som var nöjda och glada över att terminen var igång igen. Vi garvade tillsammans över hur mycket vi tappat under sommaren, men enades om att målsättningen var att snabbt komma iform igen! Jag backade passet rejält för att alla skulle känna att det var meningsfullt och det var vansinnigt skönt. Njöt i fulla drag! Det är lätt bästa sunden i veckan!


Idag har A och jag kört halvdag när det gäller pluggandet. Vi skulle förmodligen behövt sitta längre, men det är ingen idé att gå ut stenhårt om vi skall ha inspiration i 9 månader till. Man behöver bara få vara ledig lite med! Maken är hemma pappaledig med sonen så nu har vi alla möjligheter att ta tag i livet. Som vanligt när man får lite tid över så vet man inte i vilken ände man skall börja bara...Vi skall vara borta resten av helgen så några större projekt är väl ingen idé att ta tag i så en vanlig hederlig veckostädning kanske är på sin plats. Eller så gör vi som vi brukar göra när vi får en dag/eftermiddag över. Vi flyr hemmet och alla måsten. Kanske man skulle ge sig ut i skogen för att plocka lite svamp? Eller åka till färgaffären och spana i färg till tjejernas rum?


Vi får nog ta ett familjeråd och resonera om saken...

Av Anna - 4 september 2008 17:53

...för terminen, är det om en stund och jag är så trött att jag grinar... God, vilken dag i skolan. Är fullständigt manglad i huvudet. Känns som om någon har slått något MYCKET hårt i skallen på mig. Kom precis hem och hinner inte mer än att byta om och packa ihop mina saker innan jag behöver sticka. Äta är ingen mening, för att yoga med magen full av mat är ingen höjdare, och hungrig är jag!  Det pissregnar ute så det är fram med regnkläderna som gäller...


Och trots allt detta...


Trots det, skall det bli helt underbart att komma igång igen! Underbart! Och jag vet att jag kommer att njuta. SÅ mycket!


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se