Annapanna

Alla inlägg under maj 2008

Av Anna - 8 maj 2008 09:41

Idag känns det inte lika nattsvart som igår. Är inte på praktiken idag utan hemma och pluggar. Bara att slippa gå upp "missinassen" var ju lovely! Igår var en riktig skitdag, men jag skall försöka lägga den bakom mig nu.


Papsen kommer hit om en stund och då skall vi ge oss ut på genrepet inför varvet nästa lördag. *Shit, det är bara en vecka kvar...Gulp...* Vi tänkte att vi skulle springa en rejäl runda som helst skall vara längre än 15 kilometer. Får se lite grann hur långt det blir. Är fortfarande lite stel i benen efter vårt senaste långpass (söndags, 15 km).


Innan han kommer skall jag försöka ta mig igenom åtminstone ett kapitel i en av tegelstensböckerna vi skall ha till tentan. Problemet är att jag somnar hela tiden. Fattar inte varför...*L*. Kanske det har något att göra med att jag är trött som ett ras efter veckan.


Nope, ner med näsan i boken igen!

ANNONS
Av Anna - 7 maj 2008 22:26

Har det verkligen skit tufft på min nya praktikplats. Av många olika skäl. Men jag trivs verkligen inte alls och det känns skitjobbigt att jag inte vet hur länge jag blir kvar. I värsta fall i fyra veckor... Alltså resten av min praktikperiod. Blir grinfärdig bara jag tänker på det!


Är hur nere som helst och är skitbesviken på min familj som inte har någon förståelse alls.


Skall lägga mig och grina nu och sedan hoppas jag att det känns bättre imorgon. Då skall jag vara hemma och plugga.


Natti!

ANNONS
Av Anna - 4 maj 2008 15:59

Äldsta dottern är borta på konfirmationsläger i helgen och yngsta dottern har bott hos en kompis. Så maken, sonen och jag har varit själva hela helgen. Skumt! Här hemma är det oftast huset fullt, men i helgen har det varit SÅ lugnt och skönt.


Vi har fortsatt renoveringen av hallen och nu börjar det äntligen närma sig slutet. Det är väggpanelen som skall få sig en omgång färg till och listerna som skall inhandlas, målas och spikas upp. Men för övrigt är det klart!


Känner att det är hög tid att fixa iordning här hemma. Om vi nu skall flytta nästa sommar och sälja lägenheten då är det verkligen dags att fixa allt som skall fixas. För det lär ta sin lilla tid. Sedan är det ju inte gratis heller. Därför är det bra att ta lite i taget. Vet inte riktigt vad nästa projekt skall bli...Sonens och yngsta dotterns rum kanske?


Iallafall. Här kommer lite bilder från hallen. Den är helt och hållet inspirerad av förra sommarens semester!

Tycker allt att vi lyckats förmedla den känslan vi var ute efter. Hela familjen ÄLSKAR sol och bad och vi mår prima på sommaren. Nu hoppas vi på att kunna leva på den känslan resten av året med!!!


Av Anna - 2 maj 2008 20:52

På måndag klockan 12.00 drar den igång här i Alingsås så idag har vi tömt avdelningen på patienter. De har skickats till Göteborg och Borås med ambulanser och taxi. Det har varit fullständigt kaos på sjukhuset. Slet som en tok hela dagen och flera av sköterskorna var grinfärdiga av stressen. Men jädrans vilket stöd patienterna ger! Inget gnäll, utan alla tycker att det är SÅ bra att det skall strejkas och att sköterskorna är värda högre löner! Skönt!


Medianlönen för en nyexaminerad sjuksköterska i Sverige är 18.900 kronor och i vår region ligger den på 18.500 Inge vidare alltså...


Hoppas nu att kampviljan håller i sig!


Hade varit härligt med en ingångslön på 22.000 kronor nästa sommar! Tänk att slippa vara fattig som en lus! *Längtar*Av Anna - 1 maj 2008 18:41

 Ja som trebarns morsa var det naturligtvis inte DEN oskulden, utan min "Sätta PVK oskuld" (perifier venkateter, nål, droppnål...)


Har tränat på gummiarm i skolan men har inte fått chansen på en riktig arm förrän igår. Var skitpirrig innan, men det gick SÅ bra! Var riktigt nöjd med mig själv! Idag fick jag sätta på 4 patienter, varav 3 gick finfint. Den fjärde var riktgt svårstucken så det gick inte riktigt lika bra. Men de två sista jag satte, gjorde jag på helt egen hand. Handledaren var inte ens med i rummet. Å jädrans vad bra det gick gick! Jag är skitmallig! Inser att det inte alltid kommer att gå så lätt, men det är iallafall skönt med en sådan bra start!


Annars har jag det riktigt kul på praktiken nu! Känner mig mer och mer självständig och tar hand om flera egna patienter själv! Kulkul!


PÅ måndag är det dags för min avdelning att gå ut i strejk. Inte kul alls. Jo, det är naturligtvis skitbra att det skall strejkas. Lönerna behöver verkligen UPP! Det är katastrofdåligt betalt.

Men...

Det är skittrist att det skall strejkas på min avdelning. För det gör att jag från och med på måndag måste byta praktikplats. Till Borås! Får åka hemifrån vid fem för att hinna i tid! Kul! *NOT* dessutom har de placerat mig på en neurolog/rematolog avdelning. Nu är jag på en hjärtavdelning och det hade ju varit kul att fortsätta på samma spår. Men eftersom de har lottat platserna är det två andra klasskamrater som har fått plats på HIA (Hjärtintensivavdelning). Skitdumt tycker jag! Nu när min avdelning stänger är det dit vi skickat våra patienter, så det hade ju varit kalasbra att få vara där. Fattar inte riktigt hur skolan tänker....

Hoppas nu bara att strejken inte drar ut på tiden. Har vi tur så kanske vi får gå tillbaks till det stället vi är på nu! Hoppas!


Så från och med måndag blir det tuffa dagar för mig. Gissar att jag kommer vara borta hemifrån 14 timmar varje dag! Tjoho!


Nog om det! Skall njuta till max av morgondagen! Jädrans vad jag skall sätta PVK:er! *fniss*

Av Anna - 1 maj 2008 17:31


Brukar sällan kopiera från andras bloggar, men den här kunde jag inte motstå. Häng på du med!


Senaste:

Kompis du träffade: A min klasskompis igår eftermiddag

Personen du pratade i telefon med: Min älsklingslillebror

Du fick SMS av:  M, en annan klasskompis


Idag:

Är det: 1 maj

Kläder: Älsklingsjeansen och en liiiite för tight t-shirt

Är bättre än igår: Definitivt! Igår var en riktigt pissig dag!

Imorgon:

Är det: Fredag

Planer: Lugn kväll med la familja


Favorit:

Nummer: Öhh, ingen aning...

Färg: Gillar de flesta. Utom dova. Vill ha färgglatt!

Årstid: Sommaren! Ingen tvekan!

Humör för tillfället: Trött med lycklig


Frågor och svar:

Det första du gjorde imorse? Förbannade väckarklockan

Vad åt du sist?: Ett äpple

Vad irriterar du dig på?: Alldeles för mycket. Jobbar på att lägga av med det!

Vem tänker du på just nu?: Min allra bästaste kompis M, som jag ringer alldeles för sällan. Längtar halvt ihjäl mig efter henne.

Tror du att personen tänker på dig med?: Hoppas det!

Vart reste du sist?: Reste och reste. Vad räknas dit? Senast jag åkte bil var vi till Vallda och hälsade på släkten förra lördagen.

Vad gjorde du igår kväll? Var med maken och sonen på gymnastik, lagade middag och somnade sedan i tvsoffan tillsammans med maken och äldsta dottern.

Ler du ofta?: Japp!

Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna?: Tror aldrig jag har sett någon, men hade jag gjort det har jag definitivt gjort det!

Vem förutom du var i din säng senast?: Maken

Vilken färg har din tröja?: Grön

Vem pussade du senast?: Maken och sonen. Så kallad trepuss


Sorg:

Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut?: Jupp

Har du någonsin gråtit dig till sömns?: Mm, fast det var ett bra tag sedan

Gråter du när du skadar dig?: Nää

Har du gråtit på en begravning?: Absolut. Har inga problem att gråta när andra ser på. Är jag ledsen så gråter jag!


Lycka:

Är du en glad person? Oftast

Vad gör dig glad?: Att det finns så många som älskar mig!

Önskar du att du var lyckligare?: Ibland é klart

Är lycka överskattat?: Nä, det tycker jag inte. Men många kanske har för stora krav för att var lyckliga.

Kan musik göra dig glad?: Givet!


Kärlek:

Har någon annan än din familj sagt jag älskar dig?: Öh, ja, någon gammal pojkvän för typ....18 år sedan...

Har du någonsin sagt 'Jag älskar dig'?: Visst, även om jag nog visar det mer än vad jag säger det

Är du tillsammans med någon nu?: Japp, sedan 18 år tillbaka...


Hat:

Vem hatar du verkligen?: Hata är ett VÄLDIGT starkt uttryck som jag ALDRIG använder. Men det finns många som jag tycker är osympatiska, typ snåla människor och de som gör andra illa på rent djävulskap.

Har du någonsin gjort en hat-lista?: Nope

Är du en mobbare?: Verkligen inte!


Nuvarande:

Humör?: Trött och lite uttråkad

Frisyr?: Klippt av dottern, hemmatonat brunt, uppsatt i tofs och plattad lugg.

Till vem sa du öga mot öga 'jag älskar dig' till senast?: Sonen

Känner du att du älskar dina närmaste vänner?: Flera av dem, absolut!

Har du haft ett förhållande som varat i över ett år?: Maken dårå, hann inte med något så långt förhållande innan *S*

Älskar du båda dina föräldrar?: VERKLIGEN!

Hur länge har du känt din bästa vän?: 28 år

Anser du att man kan ha samma relation med ett husdjur som en vän?: Det finns det säkert det som kan ha, det förringar jag inte. Men jag skulle inte kunna ha det.

Har du varit i fler än fem förhållanden de senaste två åren?: Nope

Vilken relation har du till dina klasskamrater?: Tycker om de flesta, gillar en del mer och är riktig, riktig polare med en.

Anser du att det är fel med kärleksrelationer på jobbet?: Det är upp till var och en, men det är klart att det kan komplicera saker och ting.

Läppar eller ögon?: Ögon

Kramar eller kyssar?: Både och! Eller?

Kortare eller längre?: Hade gärna varit längre

Snygg mage eller snygga armar?: Öhhh, vilken fråga...


Har du någonsin:

Druckit bubblor?: Bara alkoholfria sådana

Tappat bort glasögon/linser?: Har varesig det ena eller det andra

Brutit ett ben?: Räknas benet i lilltån?

Röntgats?: Japp

Krossat någons hjärta?: Tyvärr gjorde jag nog det en gång...För LÄNGE sedan

Nobbat någon (som haft känslor för dig)?: Mm, men jag gissar att det är preskiberat nu...

Gråtit när någon dött?: Klart


Kläder:

Hur många par skor använder du regelbundet?: 2 par

Har du sparat i över två månader för att ha råd att köpa ett klädesplagg?: Nej, skulle inte ha tålamod med det. Jag köper kläder så sällan att om jag väl hittar något jag gillar så slår jag till direkt!

Tycker dina vänner att du köper mycket kläder?: Knappast! Tror att de flesta av mina vänner köper mer kläder än vad jag gör!

Skulle du kunna tänka dig att jobba på H&M?: I affär? Nä tor inte det. Har jobbat i frisörsalong i 12 år och var när jag slutade riktigt trött på de pissiga tiderna!

Har du någon gång burit en folkdräkt?: Never in hole off my life!

Har du någon gång slängt ett plagg efter att endast ha använt det en gång?: Inte slängt, men skänkt till Myrorna.

Anser du att en persons klädstil säger mycket om personen?: Till viss del kanske...


Personer:

Vad tycker du egentligen om kungen?: Couldn´t care less!

Tycker du att prinsessan Madeleine är snygg? Hon är jättesöt och det är hennes storasyster också!

Vem vill du se som julvärd julen 2008?: Tittar inte på tv då så jag bryr mig inte en sekund.

Vem är den bästa läraren du någonsin haft?: Marianne, min mattelärare på Komvux!

Vilka är dina förebilder?: Det finns många som gör intryck på mig. Men de som följer sitt eget hjärta och vågar leva utanför ramarna och är lyckliga är stora inspirationskällor!

Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige?: Ingvar, Calle, Olof, Torbjörn och Tage. Idel gubbar...

Uppfattar du att en person är smart bara för att hon/han bär glasögon: Förstår inte riktigt sambandet?


Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se