Annapanna

Alla inlägg under september 2007

Av Anna - 10 september 2007 21:59

Nyss hemkommen efter ett jättehärligt träningspass.


Mammas gympa pass!


Passet är superkul, musiken härlig, hallen är underbar och i dag kom det MASSOR av folk. Skit kul! Massor av NYTT folk också. Precis som vi hoppasdes på nu när vi flyttade in i nya lokaler! Och alla är SÅ himla positiva! Kul som sjutton!


Sen är det häftigt att jag känner hur mycket bättre även gympan funkar nu när jag kör yoga. Hela kroppen är mycket smidigare och starkare. Känner mig till och med starkare nu än för några år sedan när jag lyfte vikter flera gånger i veckan. Så yogan gör verkligen skillnad. LOVELY!


I morgon MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE jag sätta igång tenta pluggandet. Har skjutit upp det alldeles för länge nu. Gah! Blir tokig på att jag har så dålig diciplin när jag sitter hemma själv och läser. Är ju van att plugga tillsammans med A, men hon är fortfarande sjuk, så jag får allt försöka klara mig ensam.


I morgon måste jag ha en taktik...


...lämna sonen på dagis, köra en halv timme yoga, äta en schyst frulle och sedan är det JÄRNET!


Men först en riktigt god natts sömn. Det är en av fördelarna med att träna på kvällen. Man sover som en bebis ;-)

ANNONS
Av Anna - 9 september 2007 21:28

...så bra det gick! Det kom INtE 150 personer, tackålov *fniss*. Det kom 29. Precis lagom. Ingen blev sur för att vi inte hade mer än 10 mattor att låna ut. Jag sålde 4 och flera hade med sig egna. Headsettet fungerade bra.


Det gick kalasbra!


Är fantastiskt nöjd med mig själv. Trots att jag var sjukt nervös, så tror jag inte att det märktes. Folk är ju alltid dåliga på att ge feedback. Men som tur var hade jag fancluben i form av mamma och pappa där. Skönt när man faktiskt får höra när man är lite bra...


Det enda som var lite jobbigt var att jag inte fick någon ordning på min egen andning. Jag brukar ha ganska lätt för att andas rätt i vanliga fall, så det var nog bara för att jag var nervös.


Sen var det lite trist för det kom en riktig surkärring efter oss som skulle leda linedance. Vi drog över 2 minuter och jag bad naturligtvis om ursäkt men hon snäste av mig. Skitotrevligt! Suck! Hon skulle bara veta att vi ändrade vår tid en timme mot vår vilja för att de skulle få den tiden de ville ha.

Ja ja, det är väl mest synd om henne som behöver vara sådär sur...;-)


Maken var samtigt som jag hade yogan på möte om att sonen skulle få börja på gymnastik. I vanlig ordning är det brist på ledare...så nu är han barngympaledare...Huvudledare för säkerhets skull med!


Han kom hem och var alldeles chockad stackarn. Men jag tror att han kommer tycka det är urkul. Tur att min mamma varit barngympa ledare i massor av år, så hon kan hjälpa honom sätta ihop program och så. Så nu kommer det bara vara på fredagar och lördagar som ingen i familjen kommer hänga nere i hallen! Hurtiga familjen liksom...


Nope, reklampausen på filmen på tv är slut. Återgår till soffan en stund för att sedan ladda inför en ny tuff vecka (tenta på fredag). Men först på spaning med Bridget Jones!

ANNONS
Av Anna - 9 september 2007 11:07

Idag är det yoga premiär! Läskigt!


Drömde inatt att det kom 150 pers och att inga hade mattor med sig och att alla blev sura på oss för att vi inte hade 150 mattor att låna ut och att vi verkligen inte fick plats i hallen och att headsetet inte fungerade och att ingen hörde vad jag sa...


Sa jag att jag tycker det skall bli läskigt? ;-)Håll alla tummar ni har möjlighet att avvara mellan 17.00 och 18.00 Please!

Av Anna - 8 september 2007 22:32

Börjar ju nästan bli en hejare på att baka. Här kommer ett kalasrecept till. Hur enkelt som helst. Och kalasgott. Det är jag själv som komponerat det.


Jättegott bröd  ca 40 st


50 gram jäst

4 tsk rörsocker

4 tsk salt

10 dl fingervarmt vatten

2 dl mjölk

1 dl vetekli

1 dl solroskärnor

6 dl grahamsbröd

 ca 19 dl vetemjöl


Smula jästen, häll på råsocker och salt. Låt jästen smälta. Häll på vattnet och mjölken. Blanda i vetekliet, solroskärnorna och grahamsmjölet. Blanda sedan i vetmjölet. Degen skall vara ganska så kladdig. Låt jästa ca 1 ½ timme. Häll ut degen på mycket mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Platta till varje del så det blir en remsa ca 5 cm bred och skär i ca 10 delar. Lägg på plåt. Om man vill kan man pensla med lite vatten och strö på solroskärnor. Damma till bröden med lite mjöl ovanpå. Grädda 15-20 min i ugn som är ca 240-250 grader.


Gudagott! Och som sagt superenkelt!


2 satser + en sats med annat bröd blev det idag. Nu skall vi nog klara oss en vecka eller två!

Av Anna - 8 september 2007 11:27

Hoppade upp ur sängen i morse. Fylld av energi! Underbart! Det måste varit löpningen igår.


Idag var det dags för besök på viktväktarna. Går dit var tioende vecka som guldmedlem för att hålla koll på mig själv. Hade gått upp 1 kilo över sommaren. Det kändes helt ok. Ligger fortfarande 1,5 kg under min målvikt. Så jag är nöjd med mig själv. Väger ju trots allt 14 kg mindre än vad jag gjorde i januari 2006 när jag travade till v-v första gången.


Så nöjd är jag och full av motivation till att klara hålla vikten tio veckor till, då det är är dags att fylla på energi igen.


Underbart väder är det här idag. Vi får se om vi kommer ut någonting. Har en del att greja med. Maken skall äntligen försöka färdigställa kaninburen, jag behöver fylla på frysen med bröd. Vi har blivit riktigt bortskämda med eget bröd 1 månad nu, och det är något ingen av oss vill prioritera bort.

Massor av pengar att spara och SÅ hälsosamt!


Äldstta dottern skall köra veckostädningen tillsammans med en kompis. Tar de hela städningen själva så får de några kronor för det. Gissa vad som är bäst. Att hela familjen hjälps åt, eller att göra det helt själv och få betalt med det.;-)


Vad yngsta dottern och sonen skall ta för sig vet jag inte. Hoppas att de kan hitta på någon roligt ihop. De är inte så bra på det i vanliga fall. Får hoppas på lite inspiration från deras sida med.


Hoppas på en härlig dag!

Av Anna - 7 september 2007 19:30

...har jag känt mig hela dagen. Helt utan inspiration. Har bara suttit och tittat i böckerna hela dagen. Utan att lära mig ett skit. Sådär bra studieteknik med andra ord. (rekomenderar den inte!)


Har mest såsat omkring utan att få något vettigt gjort. Familjen kom hem en efter en och inte hände det mer för det.


Men så, helt plötsligt, från ingenstans alls, kom lusten...


...att gå ut och springa. Och ut flög jag innan jag hann ångra mig. Jättehärligt när man faktiskt orkar ta sig i kragen sådär.

Har inte sprungit seriöst sedan i början av Maj, men det gick bra ändå. 5 km/28 minuter. Inte illa!

Är SÅ nöjd med mig själv!


Maken fick ta hand om både handling och tvättning i tvättstugan, och jag mitt ego bara sprang...*S*

Yngsta dottern fick i uppdrag att fixa middag. Tror det blir varma mackor. Det var läääänge sedan. Skall bli mums. (får försöka hålla igen lite, det är dags för mitt 10 veckors besök på v-v i morgon)


Men först är det duschen som gäller!

Av Anna - 7 september 2007 11:08

Sitter hemma och pluggar även idag. Min kompis A är sjuk, så jag får försöka klara av läsandet själv. Men jag har så jädrans svårt att motivera mig! Urk!


En vecka kvar till tenta, och det känns såhär. Måste det vara kniven på strupen för att jag skall få lite inspiration? Suck!


Sitter här och försöker svara på frågor på gamla tentor. Men tankarna far iväg HELA tiden. Hm, solen skiner, man kanske skulle gå ut en sväng...Om jag skulle köra ett yogapass istället, undrans just om jag inte måste kolla lite bloggar först, kommer det något på tv ikväll...


Sådär håller jag på hela tiden. Varför?


Läser psykiatrisk sjukdomslära. Och det är ju kul och intressant i sig. Men både kurslitteratur och föreläsningar har varit sådär bra. Så det känns som om grunden är lite dålig. Vet inte riktigt vilken ände jag skall börja i. Så jag börjar inte i någon...


Åhhh, så trött jag blir.


Så, tempo en timme till, sedan är det lunch! Sådetså!

Av Anna - 6 september 2007 21:15

Idag var så första gången. Nya lokalen, ny koreografi och alldeles nya kläder.


Lycka!


Snygga, erkänn! Härligt att flyga i väg i lösa kläder för en gångs skull. Använder tighta i vanliga fall. Men de här var jättelovely!


Tyvärr kryllade det inte av folk,  men vi som var där hade roligt (iallfall hade jag det)

Gud, så go man känner när man kört skiten ur sig på det här viset. Det är fördelen med att leda passet. Det är järnet hela tiden. Ända in i kaklet *S*


Nu, lite schyst kvällsmat, snart sängen! Himmel vad härligt!Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30
<<< September 2007 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se