Direktlänk till inlägg 8 september 2007
Börjar ju nästan bli en hejare på att baka. Här kommer ett kalasrecept till. Hur enkelt som helst. Och kalasgott. Det är jag själv som komponerat det.
Jättegott bröd ca 40 st
50 gram jäst
4 tsk rörsocker
4 tsk salt
10 dl fingervarmt vatten
2 dl mjölk
1 dl vetekli
1 dl solroskärnor
6 dl grahamsbröd
ca 19 dl vetemjöl
Smula jästen, häll på råsocker och salt. Låt jästen smälta. Häll på vattnet och mjölken. Blanda i vetekliet, solroskärnorna och grahamsmjölet. Blanda sedan i vetmjölet. Degen skall vara ganska så kladdig. Låt jästa ca 1 ½ timme. Häll ut degen på mycket mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Platta till varje del så det blir en remsa ca 5 cm bred och skär i ca 10 delar. Lägg på plåt. Om man vill kan man pensla med lite vatten och strö på solroskärnor. Damma till bröden med lite mjöl ovanpå. Grädda 15-20 min i ugn som är ca 240-250 grader.
Gudagott! Och som sagt superenkelt!
2 satser + en sats med annat bröd blev det idag. Nu skall vi nog klara oss en vecka eller två!
Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...
Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke. Hur är...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 |
18 | 19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 | 25 | 26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
|