Annapanna

Direktlänk till inlägg 24 juni 2007

Tröttare än tröttast...

Av Anna - 24 juni 2007 21:55

Jisses, hur trött får man vara egentligen...? JÄTTE!

Har sammanlagt jobbat nästan 60 timmar den här veckan och det är liiiite mycket även för mig. Kom hem vid tio i går kväll och var på jobbet igen kvart i sju i morse. Och eftersom jag har haft en febersjuk son hos mig isängen inatt är jag lite tröttare ändå ;-)


Men ärligt, så har det faktiskt gått bättre än vad jag trodde det skulle göra att jobba hela midsommarhelgen.

Och....nu är det bara 3 veckor kvar tills min semester börjar. Tjoho! Och sammanlagt 15 arbetspass kvar. Helt ok.


Det är förvisso inget vidare jobb. Jobbar ju på ett äldreboende här i stan. På samma ställe jag gjorde min 5 veckors praktik i våras. Inget ont om äldreboendet i sig. De gamla som bor där är gulliga och jag tycker om att vara med dem. Kan även tycka att jag är duktig på det jobb jag utför.


MEN...


En del av de som jobbar där är rent ut sagt FÖRFÄRLIGA!! Jag trodde inte att det fanns människor som var så jädra urkassa på sitt jobb. Det slarvas med hygien, det dras, rycks och skriks åt de gamla. Det har nästan dagligen jag jobbat skett, vad jag ser det som kränkande övergrepp på de boende. Av vuxna kvinnor, som har jobbat hur länge som helst. Helt jäkla otroligt! Och chefen gör absolut INGENTING! De arbetskamrater som har reagerat säger att de har slutat bry sig för det leder ändå ingen vart...Helt sjukt!


Så som den mes jag är tiger jag och gör MITT jobb så bra jag kan, och slätar över en del av de andras misstag. Det är framförallt 3 undersköterskor som beter sig så illa. Och när sommaren är slut får jag se hur jag skall hantera det hela. Om det blir en anmälan eller om jag bara skall prata med chefen eller vad jag skall göra...


Allt det här gör ju arbetsbördan så mycket tyngre än vad den borde vara. All den stress och underbemanning man hör talas om inom vården upplever inte jag på mitt jobb iallafall. (Alla borde pröva på att jobba på en drop-in salong en dag eller två, där snackar vi stress ;-))

Utan den riktiga energitjuven är allt tjafs kollegor emellan, allt snack bakom ryggen och tävlingen om vem som kan smita så mycket från jobbet som möjligt och ändå verka ytterst upptagen. Pisstrist! När jobbet faktiskt skulle kunna vara hur roligt som helst :-(


I morgon skall jag vara ledig, vilket känns jätteskönt. Behöver ladda för resten av veckan känner jag. Var så trött att jag var nära tårarna sista timmarna på jobbet idag. Så i morgon blir en lugn dag. Har lovat att klippa mams och paps innan de går på semester, men annars blir det luuuungt!

Det är iallafall förhoppningen jag har!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 12 april 2011 16:30

Ja, jag försakar min gamla blogg för min nya. Det kanske inte är snällt att bara strunta i sin gamla trokänare, men just nu gör jag det ändå. Behövde en nystart. Ett roligt projekt tillsammans med min dotter. Och kul, det har vi! Kom gärna på besök! ...

Av Anna - 8 april 2011 19:18

Det var INTE alls min mening att göra er oroliga. Att skriva ett sådant  deppinlägg som jag gjorde förra veckan och sedan inte höra av sig på mängder av dagar. En del har ringt och varit nojiga som sjutton och jag tackar för all omtanke.   Hur är...

Av Anna - 30 mars 2011 21:19


Om jag ärligt får säga vad jag tycker så är det liiiiite för mycket just nu. Febern ger inte med sig (3 månader nu), jag skall till Borås x2 denna veckan för olika undersökningar. Jag jobbar i helgen, vi har en 14-åring här hemma som inte är helt bal...

Av Anna - 28 mars 2011 19:54


Vaknade utan (tjoho) feber i morse. Skuttade inte (men nästan) till jobbet. Jobbade på utav bara sjutton. Promenixade hemåt i solen. Hämtade upp Axel med medföljande kompis på fritids. Tog vägen förbi affären och handlade. Gick hem plockade upp maten...

Av Anna - 27 mars 2011 20:19

I fredags när jag kom hem från jobbet låg ett brev och väntade på hallmattan. Ett stort, fint brev med handskriven adress, hur ofta för man sådana nu för tiden? I låg ett brev från min rara kusin. Ett brev som värmde ända ner i magen. Fullt av kärlek...

Presentation

Sök i bloggen

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2007 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ Annapanna med Blogkeen
Följ Annapanna med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se